Nyheter Världen

Trump trumfar Clinton i ny mätning

Donald Trump. Arkivbild.
Donald Trump. Arkivbild.

Donald Trump skulle få fler röster än Hillary Clinton i ett val mellan de två, visar en mätning. Men Sanders har störst chans att vinna ett presidentval mot Trump, enligt sajten Real Clear Politics.

Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump leder över Demokraternas Hillary Clinton med 46 mot 44 procent när de två ställs mot varandra i en opinionsundersökning bland registrerade väljare i USA, som The Washington Post genomfört tillsammans med ABC News.

Trump har ökat sitt stöd med elva procentenheter sedan en liknande mätning i mars. Samtidigt leder Clinton över Trump med 48 mot 42 procent bland alla väljare, det vill säga även dem som inte har registrerat sig. Clinton har tappat 18 procentenheter i den övergripande kategorin sedan mätningen i mars, skriver The Washington Post.

Undersökningen visar också att nästan sex av tio registrerade väljare har en negativ bild av både Trump och Clinton. Bland alla väljare är den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders mest omtyckt, med 51 procent som har en fördelaktig bild av honom, jämfört med 44 procent för Clinton och 37 för Trump.

Real Clear Politics, som väger samman de stora opinionsmätningarna i USA, visar samtidigt att Sanders har störst chans att vinna ett val mot Trump: 50,3 procent av väljarna skulle rösta på Sanders jämfört med 39,5 på Trump. Motsvarande siffra för Clinton är 43,2 procent jämfört med 43,4 procent för Trump.