Nyheter Toppnyheter

"Trump uppmuntrar till spioneri"

Donald Trump under onsdagens presskonferens i Florida.
Donald Trump under onsdagens presskonferens i Florida.

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clintons kampanj anklagar nu den republikanske motståndaren Donald Trump för att uppmuntra till spioneri. Angreppet kom sedan han manat Ryssland att hacka Clintons e-post.

– Ryssland, om du lyssnar hoppas jag att du lyckas hitta de 30 000 e-breven som fattas. Jag tror att du troligen kommer att bli rikligen belönad av vår press, sade Trump under en presskonferens i Florida.

Trump syftade uppenbarligen på e-post som raderats från den privata e-postserver som Clinton hade under sin tid som utrikesminister.

På Twitter upprepade han senare:

"Om Ryssland eller något annat land eller någon person har Hillary Clintons olagligt raderade 33 000 e-brev, ska de kanske dela med sig av dem till FBI", skrev affärsmannen.

Clintonkampanjen anklagade honom omedelbart både för att ha manat till spioneri mot USA samt att främmande makt ska lägga sig i amerikansk inrikespolitik.

– Detta har gått från att vara en fråga om nyfikenhet och en fråga om politik till att bli en nationell säkerhetsfråga, säger Jake Sullivan, Hillary Clintons chefsrådgivare i utrikespolitiska frågor, enligt The New York Times.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset