Nyheter Toppnyheter

Trump: Vad har ni att förlora?

Donald Trump under valmötet i Dimondale.
Donald Trump under valmötet i Dimondale.

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump försöker övertala landets svarta befolkning att rösta på honom med ett retoriskt knep:– Vad i helvete har ni att förlora?

Att den burduse affärsmannen från New York retar upp landets minoriteter har blivit vardagsmat för USA:s politiska journalister. Förväntningarna på Republikanernas kandidat att appellera till svarta väljare har knappast infriats på samtliga punkter – en färsk opinionsmätning visar att 91 procent av dem skulle rösta på Hillary Clinton om det var val i dag. Frågan är hur mycket han anstränger sig?

Donald Trump vände sig direkt till den svarta väljargruppen i samband med ett valmöte i Dimondale, Michigan, som till största delen hade en vit publik, rapporterar CNN.

– Ni lever i fattigdom, era skolor duger inte, ni saknar jobb, 58 procent av era ungdomar är arbetslösa, sade Trump, som återigen refererade till arbetslöshetssiffror som kritiserats för att även räkna in ungdomar som studerar eller inte söker jobb, enligt ABC News.

– Vad i helvete har ni att förlora? frågade han.

Trump lovade även att om han blev vald till president – och ställde upp i ett eventuellt omval i valet 2020 – skulle han säkra 95 procent av den svarta befolkningens röster, enligt CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset