Nyheter Världen

Trumps talskrivare medger plagiat – erbjuder sig att avgå

Melania Trump vid sitt tal i måndags.
Melania Trump vid sitt tal i måndags.

Talskrivaren Meredith McIver tar nu på sig skulden för Melania Trumps plagierade tal.Personen ska ha erbjudit sig att avgå men Donald Trump har nekat henne det.

Donald Trumps kampanj har publicerat ett uttalande från Meredith McIver. I uttalandet skriver talskrivaren att Melania Trump, efter att ha förklarat att hon inspireras av Michelle Obama, läst upp passager från presidenthustruns tal. McIver skrev ner citaten och lade sedan in dem i ett utkast till talet. De togs dock aldrig bort i den slutliga versionen.

"Det här var mitt misstag. Jag känner mig hemsk för det kaos jag orsakat Melania och Trumpfamiljen liksom Mrs Obama", skriver McIver.

Det framgår dock inte i uttalandet varför talskrivaren anser sig ha skuld för det inträffade, när Melania Trump enligt samma uttalande varit fullt medveten om att de citerade styckena var från Michelle Obamas tal.

Meredith McIver ska också ha erbjudit sig att avgå, något som Donald Trump – annars känd för sin fras, "du får sparken" från sin tv-serie – sagt inte var nödvändigt.

För Trumps stab har talet som Melania Trump höll på öppningsdagen vid Republikanernas konvent blivit en stor pinsamhet som dominerat medierapporteringen från konventet i Cleveland.

Donald Trump har kommenterat anklagelserna om plagiat med att twittra: "Goda nyheter är att Melanias tal får mer publicitet än något tal".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset