Sport

Tuff start för Hansen

På måndagen inleddes den första dagen av VM-finalen i matchracing på Marstrand.
På måndagen inleddes den första dagen av VM-finalen i matchracing på Marstrand.

Han har vunnit tävlingen de senaste fyra åren.Men när den första dagen av VM-finalen i matchracing avgjordes på Marstrand hade Björn Hansen det tufft.Som väntat.

Anledningen stavas M32-katamaranerna, nya i VM-serien för i år. Hansens Nautiska Racing hör till de lag som har minst erfarenhet av de moderna katamaranerna i kolfiber; den enda M32-tävlingen före Marstrand för Hansen var VM-deltävlingen i Köpenhamn i april då det blev kvartsfinal.

"Man kan likna det vid hockeyspelaren Joel Lundqvist som är van vid att vinna i Scandinavium. Men om han hade ställt upp i konståknings-VM i samma arena hade det inte gått lika bra", summerade Hansen förutsättningarna på förhand.

Det visade sig också under måndagens inledande seglingar, i strålande sol och med vind på över åtta sekundmeter: Björn Hansen blev sist i tre av sina fyra race.

"Det var hård vind, vi fick kämpa och lärde oss mycket i dag. Om vi kan fortsätta ha en snabb utvecklingskurva kan vi komma tillbaks i morgon", säger han i ett pressmeddelande.

Taylor Canfield, Amerikanska Jungfruöarna, var totaletta inför Marstrand och har skaffat sig en ledning i sin grupp.

På tisdagen avslutas grundomgången med ytterligare fyra seglingar per grupp (totalt 20 lag i grupper om fem). Från och med onsdag väntar åttondelsfinaler, och på lördag avgörs finalen.

I potten för totalsegraren: en miljon dollar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset