Nöje TV

Tuffa prov för deltagarna i "Farmen"

Paolo Roberto är programledare för "Farmen" i TV4. Arkivbild
Paolo Roberto är programledare för "Farmen" i TV4. Arkivbild

Det har än en gång blivit dags för deltagarna i "Farmen" att testa sin förmåga att överleva under enkla förhållanden. Och det är inte det lättaste. – Här gäller att om jag inte plockar min potatis får jag ingen middag, säger programledaren Paolo Roberto.

I TV4:s långkörare "Farmen" ska 16 deltagare i åldrarna 22–66 samarbeta på en gård under enkla former – samtidigt som de konkurrerar mot varandra om att bli årets farmare och en halv miljon kronor rikare. Bonden Gutta finns med även denna gång för att se till att farmarna sköter sina sysslor.

– Det är ett roligt gäng, som vanligt. Nyckeln till att göra en bra realityserie är att hitta en mix av människor som matchar varandra på olika sätt, säger Paolo Roberto.

Tidsmaskin till 1800-talet

Roberto vill att programmet ska förmedla känslan av att en tidsmaskin har kraschat rakt in i 1800-talet. Och att anpassa sig till de rådande förhållandena är knepigt, särskilt för de lite yngre deltagarna.

– De blir superstressade av mobilgrejen, av att inte kunna bli kontaktade.

Programmet sätter överlevnadsförmågan på hårda prov, något som den moderna människan är helt ovan vid.

– Det tar ett tag att vänja sig vid att man inte längre kan gå ned och handla på Seven Eleven, skrattar han.

Sociala spelare

Bland årets deltagare finns allt från bloggare och entreprenörer till sportfiskare och lastbilschaufförer. Men det är de personliga egenskaperna, inte yrkesbakgrunden, som är viktigast för att klara sig, säger Paolo Roberto.

– Man måste vara strategisk och fatta det sociala spelet. Det skulle gå åt helvete för mig om jag ställde upp som deltagare, för jag är en glappkäft som säger vad jag tycker.

"Farmen" har premiär den 10 januari i TV4. Programmet sänds sedan måndag–torsdag med veckofinaler på söndagar.

Eric Josjö/TV4
Årets 16 deltagare checkar in på "Farmen" på söndag. Pressbild.