Sport

Tuffaste matchen för Badou Jack

Badou Jack. Arkivbild.
Badou Jack. Arkivbild.

Målet är att erövra alla fyra stora bälten.Drömmen är att gå en titelmatch i Globen.Ett nära och mycket påtagligt hinder väntar under lördagsnatten. Då sätter Badou Jack sin WBC-titel på spel.

Den 32-årige stockholmaren Badou Jack har nått proffshöjder som ingen annan sedan Ingemar Johanssons glansdagar. Han har det finaste bältet i supermellanvikt, WBC:s, och ska för andra gången försvara det i det som han kallar sin tuffaste match.

Respekten för Lucian Bute är dock stor. Till skillnad mot Jacks senaste motståndare så har den rumänskfödde kanadensaren en lång tid som titelhållare, från oktober 2007 till maj 2012.

– Mitt livs tuffaste match, säger Jack inför mötet i DC Armory Arena i Washington, DC, natten till söndagen svensk tid.

Bute har visserligen förlorat två av sina fyra senaste matcher, men av sina 35 matcher som proffs har 36-åringen, som går med högern först, vunnit 32 och 25 av dem på knockout.

Badou Jacks facit som proffs är också imponerande, 20 segrar, en oavgjord och en förlust.

Pappa på moln

Med framgångarna har pengarna rullat in för Jack. Numera huserar han i Las Vegas och den 14 april födde hans fru Yasemin parets första barn, dottern Malaniyah.

Men hans tränare Eddie Mustafa Muhammad försäkrar på tävlingssajten att hans adept är fit for fight.

– Han såg trött ut efter att barnet hade fötts och han hade varit uppe hela natten på sjukhuset. Men som han tränat nu – det är som om han är på en egen planet, säger Muhammad.

Lön för mödan

Jack själv försäkrar att motivationen är på topp.

– Det är titlarna som jag har kämpat för sedan jag började boxas. Efter allt slit, efter alla år, kändes det skönt när jag tog WBC-bältet, har han sagt i en TT-intervju.

– Ekonomiskt är det mycket bra. Det här är business. Jag är redan världsmästare, det som jag har drömt om sedan jag var liten. Men jag vill bli bäst, tjäna pengar och göra min familj stolt.

Läs också