Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Tufft hemmatryck på Pogba

Paul Pogba ska leda Frankrike till EM-guld. Arkivbild.
Paul Pogba ska leda Frankrike till EM-guld. Arkivbild.

Michel Platini 1984. Zinedine Zidane 1998.

2016 är det Paul Pogba som ska göra det – leda Frankrike till ännu ett hemmaguld.

Trycket på den 23-årige Juventus-mittfältaren är minst sagt tungt. De två senaste gångerna som les Bleus har spelat mästerskap på hemmaplan så har de burits fram till guld i EM respektive VM av en superstjärna på mitten.

Anrika tidskriften France Football har redan hunnit utropa Pogba till nr 1 i sin uppställning över vilka 50 som kommer att göra årets EM till vad det blir.

Som Platini 1984 eller Zidane 1998 så bör Pogba vara den som utmärker 2016. Han har det som krävs, skriver tidskriften och placerar Pogba i topp före Portugals Cristiano Ronaldo, spanske Andres Iniesta – och egna förbundskaptenen Didier Deschamps.

Deschamps själv försöker ta ner förväntningarna en aning.

– Folk förväntar sig att han ska göra tre mål och allehanda konstverk. Han kan det – men han har en annan roll också. Han är inte med för att folk ska resa sig upp varje gång han rör bollen, säger Deschamps till tidningen L’Équipe.

Pogba får chansen att visa upp sig redan i premiären mot Rumänien på fredag kväll, där han lär bilda mittfält med PSG:s Blaise Matuidi och nykorade Premier League-mästaren N’Golo Kanté från Leicester.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset