Sport

Tung förlust för Eslöv

Eslövs AI var värd ett bättre öde i den första semifinalen i pingisens Champions League. Det som kunde ha blivit seger med 3–0 slutade i förlust med 2–3 mot Olimpia Unia Grudziadz.– Lite bittert att vi inte kunde vinna. Vi är ju nära både 3–0 och 3–1, sade hemmaspelaren Mattias Översjö.

Eslövs AI fick en drömstart när Xu Hui öppnade med att vinna i tre raka set mot Wang Yang. Robert Svensson ställdes därefter mot Kaii Konishi. Både i tredje och femte set hade Robert Svensson ledning med 9–7 men tappade till 9–11 i båda. Det var med både tur och skicklighet som Kaii Konishi kunde ta fyra raka poäng och utjämna till 1–1.

Tungt läge för Eslöv förstås, men Mattias Översjö, som är rankad 198 i världen gjorde vad få hade förväntat sig av honom. Seger över Yaroslaw Zhmudenko, rankad 100 platser före Mattias, var en riktig skräll, men samtidigt styrkebesked från Eslövsspelaren. Dessutom vann Mattias i tre raka, vilket kan bli avgörande i slutskedet.

– Jag hade bra träff på bollen, rörde mig bra och hade en perfekt taktik, sade Mattias Översjö.

Xu Hui, som varit säkerheten själv under hela Champions League-spelet, hade nu allt i egna händer för att ge Eslöv segern.

Xu vann första set över Kaii Konishi och allt såg bra ut. Plötsligt började japanen storspela och Xu blev överraskad, inte minst över Konishis raka forehandserve som ställde Xu helt svarslös vid ett flertal tillfällen.

Kaii Konishi vann till slut säkert och utjämnade till 2–2.

Robert Svensson lyckades inte bemästra den duktige defensivspelaren Wang Yang utan föll i tre raka och Olimpia Unia Grudziadz vann med 3–2.

– Det är en match till. Det är tufft men jag tycker vi fortfarande har en bra chans att gå till final, sade Mattias Översjö.