Sport

Tung seger i bottenstriden

Falkenbergs Amin Nazari gratuleras efter 1-1-målet under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan borta mot Gefle.
Falkenbergs Amin Nazari gratuleras efter 1-1-målet under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan borta mot Gefle.

Ny tränare, ett drömmål och rader av chanser. Gefle var på väg mot tre lviktiga poäng – då vände bottenkollegan Falkenberg på steken med två mål på tre minuter (2–1).– Ja herregud! Det var så länge sedan vi vann, det här är underbart. Det sitter ända in i hjärtat, säger Amin Nazari som var inblandad i båda Falkenbergs mål.

Gästerna kom till sexpoängsmötet mot bottenkollegan med sex raka förluster i ryggen och bara en enda vinst på de tolv inledande omgångarna – tagen i omgång fem den 22 april.

På Gavlevallen såg det länge ut att bli ännu en förlust då Falkenberg var utspelat under större delen av matchen där Gefleanfallaren Simon Skrabb slog an tonen med ett drömmål redan efter fem minuter.

Var aldrig orolig

Finländaren sprangs omkull av just Nazari, fick en frispark med sig strax utanför straffområdet och skickade med vänstern bollen i en båge över muren och förbi Otto Martler.

Men Nazari var aldrig orolig:

– Man kände väl att man gick ner sig lite men vi höjde oss efter ett snack i halvlek. Vi sa att det finns mycket tid kvar, vi trodde på seger hela vägen, säger Falkenbergsmittfältaren som först kvitterade och sedan plockade ner och fick fram bollen till Hakeem Araba.

Allt inom loppet av matchminut 80 till 83:

– Jag planerade kvitteringen innan den skedde. Såg ytan där, sedan var det bara att kliva in framför mittbacken och nicka in bollen. Det känns underbart…

TT: Sedan serverade du Hakeem?

– Jag försökte! Vi kan säga att det också var planerat, ha, ha. Och jag försökte faktiskt lägga in bollen själv men det blev fel.

TT: Det blev en studs via någon annan istället?

– Exakt men jag hade ett öga där också och såg honom komma. Det var min backup, säger Nazari med glimten i ögat.

En kalldusch

För Gefle var vändningen givetvis en kalldusch.

Gävlelaget hade lägen nog att göra minst ett par mål till men en handfull skott strax utanför i kombination med några kalasräddningar av Otto Martler satte stopp för det.

Att Hammarby samtidigt förlorade sin match mot Häcken gjorde att vinnaren på Gavlevallen kunde knappa in avståndet upp till kvalplats.

Nu blev det istället tre tappade poäng och en knuff ner till jumboplatsen för Gefle och nye tränaren Thomas Andersson:

– Om man ligger jumbo eller nästjumbo känns rätt oväsentligt. Det är var vi ligger efter 30 omgångar som spelar roll. Nu har vi sjutton omgångar på oss att göra något av det.

TT: Vad talar för er?

– Att vi har en bra spelartrupp. Spelarna visar i dag att de är duktiga fotbollsspelare, så att det är väl där någonstans.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset