Sport

Tung start för golfsvenskorna

Anna Nordqvist på första hålet när golftävlingen inleddes i dag.
Anna Nordqvist på första hålet när golftävlingen inleddes i dag.

Det går lite tungt för de svenska golfdamerna på första rundan i OS.Anna Nordqvist låg halvägs in i första rundan tre under par men tappade fyra slag på tre hål och ligger på +1, långt från tätenPernilla Lindberg kom in på 74 slag, efter att ha avslutat med en dubbelbogey.

Det började bra för Nordqvist, de första nio hålen visade hon upp en riktig stabil golf i värmen, gjorde tre birdies och tappade inte ett slag.

Sedan började det klicka.

Ett risigt bunkerslag låg bakom dubbelbogeyn och när det sedan följdes upp med en ny bogey efter ett svagt inspel rasade hon ytterligare på ledartavlan.

Pernilla Lindberg ligger tre över par.

– Jag är besviken. Med den starten hade par känts som en okej början på veckan, men det var surt att tappa iväg några till på slutet, säger hon.

TT: Kändes det som en vanlig tävling?

– När jag står på första tee var pulsen högre, men det var bara ett cool sätt. Jag var ändå beredd på att vi skulle rada upp oss, det var bara läckert. När man väl är där ute så är det golf, säger hon.

TT: Men så kom den där läskiga "grisen" (kapybaran) på första hålet?

– Den var lite speciell. Det var den första jag såg den här veckan. Jag visste ju att de kunde vara stora, men kanske inte så stora. Han verkade inte rädd, han kom rätt nära oss.

TT: Hur tänker du nu, blir det full fart i morgon och aggressivt spel?

– Jag spelade så pass aggressivt jag är bekväm med att göra. Men vädret kan påverka lite, jag kör vidare på samma sätt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset