Nyheter Världen

Turister attackerade i Afghanistan

Attacken inträffade i Chesht-e-Sharif-distriktet i västra Afghanistan.
Attacken inträffade i Chesht-e-Sharif-distriktet i västra Afghanistan.

Minst sju människor skadades när talibanerna angrep tolv utländska turister som färdades i en fordonskonvoj genom Heratprovinsen i västra Afghanistan, uppger myndigheterna i landet. I fordonskolonnen fanns åtta britter, tre amerikaner och en tysk. Sex av de skadade ska vara turister, och den sjunde en afghansk chaufför.

En talesperson för provinsens guvernör säger att gruppen var på väg till Herat från provinserna Bamiyan och Ghor när attacken inträffade i distriktet Chesht-e-Sharif. Turisterna eskorterades av den afghanska armén.

Talibanerna, som inte har tagit på sig attacken, har återupptagit sin årliga vår- och sommaroffensiv efter ett kort avbrott under fastemånaden ramadan, som avslutades i början av juli. Talibaner och andra väpnade grupper kidnappar och dödar regelbundet resande på landets större vägar.

Turistresan hade enligt nyhetsbyrån AFP arrangerats av Hinterland Travel, en Londonbaserad resebyrå som specialiserat sig på äventyrsresor. Från företaget fanns på torsdagseftermiddagen ingen kommentar, men dess nätsajt upplyser om en Afghanistanresa som inleddes i slutet av juli.

En annan äventyrsresebyrå med bas i England, Untamed Borders, uppger sig ha slutat med Afghanistanresor 2009 av säkerhetsskäl.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset