Nyheter Sverige

Turister hölls fångna i nationalpark

Två ryggsäcksturister i 20-årsåldern hölls under ett dygn fångna i en nationalpark i södra Australien.En 59-årig man har gripits och anklagas för människorov, våldtäkt och mordförsök.

Det brutala dådet uppdagades när en av de unga kvinnorna lyckades fly. Hon upptäcktes av två män när hon naken och blödande kom springande bland sanddynerna i nationalparken Coorong i Salt Creek, sydöst om Adelaide, och skrek att hon skulle dö, rapporterar lokala medier.

Polisen berättar att kvinnorna träffat mannen på en lokal vägkrog och bestämt sig att slå följe med honom på resan Adelaide–Melbourne. De tillbringade en dag tillsammans innan de bestämde att de skulle tälta i Coorong över natten.

Mannen ska ha anfallit en av kvinnorna med en hammare och kört över den andra med bil. Åtminstone en ska ha varit fastbunden, uppger tv-kanalen Seven News.

Enligt tv-kanalen hade båda kvinnorna vid ett tillfälle försökt fly från mannen, men en av dem fångades in igen. När hon återfanns senare på kvällen av polisen var hon knappt vid medvetande.

Båda kvinnorna flögs med helikopter till sjukhus och deras tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt. Polisen vill inte uppge deras nationalitet men enligt tidningen Daily Mail är kvinnorna från Tyskland.