Nyheter Ekonomi Världen

Turkiet mullrar ilsket mot EU

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.

Fortfarande inga pengar och ingen visumfrihet i Schengenzonen för turkiska medborgare.Därför blir det inga ytterligare turkiska steg för att uppfylla det stora kontroversiella migrationspolitiska avtalet med EU, säger president Recep Tayyip Erdogan.

– Turkiet ber inte om några tjänster, vad vi vill ha är ärlighet, sade en uppretad Erdogan i samband med det stora humanitära mötet i Istanbul.

Han pekar bland annat på att EU fortfarande inte kan sätta ett datum för när turkiska medborgare ska kunna resa in i Schengenzonen utan visum. EU har tidigare sagt att Ankara måste leva upp till 72 krav för att få visumfriheten och att det ännu är långt kvar. Bland annat vägrar Turkiet ändra sina anti-terrorlagar, vilket EU vill.

Erdogan hävdar också att EU inte betalat alla de pengar som ingår i avtalet och säger att det turkiska parlamentet kommer att blockera alla ytterligare steg för att uppfylla avtalet.

Samtidigt klargör Turkiets nya premiärminister Binali Yildrim att regeringen fortfarande har som mål att bli medlem i EU men att bristen på resultat i förhandlingarna är frustrerande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset