Nyheter Sverige

Två åtalas för människohandel

Två personer har åtalats för att ha lurat en ung rumänsk flicka till Sverige och sedan tvingat henne att sälja sex. Arkivbild.
Två personer har åtalats för att ha lurat en ung rumänsk flicka till Sverige och sedan tvingat henne att sälja sex. Arkivbild.

En 36-årig man och en 26-årig kvinna åtalas för att ha lurat en rumänsk flicka till Sverige och sedan tvingat henne att prostituera sig i bland annat Karlskoga, Karlstad och Örebro.

De ska ha tagit hit den nu 17-åriga flickan i omgångar sedan januari 2015, första gången under förespeglingen att hon skulle jobba som städare, skriver Nya Wermlands-Tidningen. De ska sedan ha tvingat flickan att sälja sex.

Mannen ska även ha bistått den 26-åriga kvinnan – som var gravid – och flera andra kvinnor, i prostitution. Bland annat ska han ha satt upp annonser och skjutsat kvinnorna till olika sexköpare.

Paret greps i mitten av mars och åtalas för människohandel, alternativt grovt koppleri. Mannen är själv åtalad för grovt koppleri.

En 19-årig man som kört den 17-åriga flickan till olika sexköpare har tidigare dömts till en månads fängelse för koppleri. Tre män som köpt sex av flickan i februari åtalas för köp av sexuell handling av barn, skriver NWT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset