Nyheter Sverige Sverige-topp

Två anhållna för brand på Hisingen

Två män har anhållits, misstänkta för mordbrand i samband med en brand i en industrifastighet på Hisingen i Göteborg.
Två män har anhållits, misstänkta för mordbrand i samband med en brand i en industrifastighet på Hisingen i Göteborg.

Två män har anhållits misstänkta för mordbrand i samband med en brand i en industrifastighet på Hisingen i Göteborg. Enligt medieuppgifter skedde branden i en lokal som polisen använder.

Branden startade i en bil inne i lokalen och spred sig senare till taket. Enligt polisen blev tre bilar, några motorcyklar och ytterligare något fordon utbrända, samtidigt som byggnaden fått kraftiga rök- och vattenskador.

Uppgifter i bland annat Göteborgs-Posten om att lokalen används av polisen, vill man från polisens håll dock inte bekräfta.

– Av utredningstekniska och av sekretesskäl kan vi inte gå in på vems fastighet det är. Om det nu är så att det är polisens lokaler är det ingenting som allmänheten ska känna till, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson.

Männen, som greps i närheten av brandplatsen, är i 20- respektive 40-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare. Enligt kammaråklagare James von Reis kan duon ha kopplingar till en tredje man som är anhållen efter ett inbrott under natten mot onsdagen.

– Det kan finnas en personmässig koppling. Men mer kan jag inte säga just nu, säger von Reis.

Läs också