Sport

Två gånger Andersson kan sluta

Mattias Andersson funderar på om tiden i landslaget är över efter OS. Arkivbild.
Mattias Andersson funderar på om tiden i landslaget är över efter OS. Arkivbild.

Kim Andersson slutar, Staffan Olsson likaså. Tobias Karlsson ska fundera över sin framtid och även Mattias Andersson kan ha gjort sitt i landslaget.– Jag ska inte sticka under stol med att funderingarna finns där, säger den 38-årige målvakten.

Både Kim Andersson och Tobias Karlsson meddelade sina tankar efter förlusten mot Polen, när det stod klart att Sverige får lämna OS nu efter gruppspelet. Mattias Andersson ville inte svara då, och inte heller efter den avslutande matchen mot Brasilien, som Sverige vann med 30–19.

– Jag tänker inte svara på det nu heller. Men det blir inga fler OS i alla fall, det kan vi konstatera. Allt annat får vi se vad som händer i framtiden.

Hans kontrakt med klubblaget Flensburg går ut nästa sommar, efter nästa säsong. Då lägger han troligtvis av med handbollen helt och hållet.

– Ja, som läget är nu så gör jag nog det. Det tror jag i alla fall, men det har jag sagt förr.

Besvikelse

OS i Rio de Janeiro blev en besvikelse. Sverige förlorade mot Tyskland, Egypten, Slovenien och Polen, så segern över Brasilien betydde ingenting.

– Men hellre så än att vi förlorar en femte match. Jag tycker ändå att vi visar att det betyder något för oss. Vi har ändå tagit på oss landslagströjan i dag också och då ger vi allt vi kan, säger Andersson, som dock tillbringade hela matchen på bänken medan Mikael Appelgren vaktade målet.

Förutom trion Andersson, Andersson och Karlsson är även Fredrik Petersen en bit över 30 år fyllda och kan försvinna ur Blågult.

"Rolig tid"

Uttåget ur OS markerar också slutet på eran med Staffan Olsson och Ola Lindgren som förbundskaptener ihop för det svenska landslaget. De tillträdde 2008 och har lett laget under åtta år, där OS-silvret 2012 blev den största höjdpunkten.

– Jag har dem att tacka för mycket. Det har varit en rolig tid och otroligt utvecklande. jag har fått mycket förtroende och vi har haft en bra dialog genom åren, säger Mattias Andersson.

– Jag tror också det är ett gott tecken för Ola och Staffan om man ser hur många spelare som är med hela tiden och så pass länge med den här belastningen. Man är också med för att det är ett gott gäng och för att de som är med också betyder något. Det har varit en rolig tid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset