Nyheter Sverige Sverige-topp

Två misstänkta efterlysta

En 20-åring dödades och en 34-åring skadades vid en skjutning i Norrköping. Arkivbild.
En 20-åring dödades och en 34-åring skadades vid en skjutning i Norrköping. Arkivbild.

Jakten på den ihjälskjutne 20-åringens mördare fortsätter. Polisen har pratat med personer som gjort "intressanta iakttagelser". I utredningen om mordet och mordförsöket har två misstänkta gärningsmän efterlysts.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits för mordet på 20-åringen i Norrköping.

De två efterlysta är misstänkta på sannolika skäl och anhållna i sin frånvaro, enligt åklagarmyndigheten.

Den 34-årige man som var anhållen misstänkt för försök till mord har försatts på fri fot. Han är fortfarande misstänkt. Åklagaren vill inte avslöja om han är en av de efterlysta.

– Det finns inga beslut att avföra honom som misstänkt än, säger åklagare Mats Näkne, som leder förundersökningen, till TT.

Åklagaren vill inte berätta vem 34-åringen misstänks ha försökt att mörda.

Nekar till brott

34-åringen försvaras av advokat Gabriel Rudbeck.

– Min klient bestrider misstankarna. Det är viktigt för min huvudman att man förstår att han inte är misstänkt för att ha gjort något mot den person som nu är avliden, säger han till TT.

Vid lunchtid i tisdags larmades polis till området Hageby i Norrköping. Där hittades 20-åringen och 34-åringen skottskadade. 20-åringen avled av sina skador.

I oktober utsattes han för ett mordförsök där han bland annat sköts i halsen. I onsdags skulle han ha vittnat i en rättegång mot den misstänkte skytten – en man som tillhör Hells Angels-sfären. Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären. Av ett polisdokument framgår att 34-åringen har hört till Outlaws, och att det under en längre tid funnits en konflikt mellan Hells Angels och Outlaws i Norrköping.

Fått förstärkning

Utredningen om tisdagens mord och mordförsök fortsätter.

– Jag vill inte gå in på vad vittnen har sett, men det finns en del iakttagelser som är intressanta, säger spaningsledare Berit Blick till TT.

Utvärdering och analys av tekniska fynd pågår.

Vid lunchtid på torsdagen undersöktes ett område i närheten av brottsplatsen, men polisen vill inte berätta vilka eventuella spår som säkrades.

Polisen i Norrköping har fått förstärkning från kollegor i Jönköping. Även riksmordkommissionen, som kan hjälpa den lokala polisen vid grova våldsbrott, finns på plats.