Nyheter Toppnyheter

Två skjutna till döds på UCLA i USA

Universitet UCLA i Los Angeles i USA hålls stängt sedan två personer skjutits ihjäl.
Universitet UCLA i Los Angeles i USA hålls stängt sedan två personer skjutits ihjäl.

Två män har skjutits till döds på universitetet UCLA i Los Angeles. Gärningsmannen är en av de döda: han ska först ha skjutit en man innan han tog sitt eget liv.Innan faran blåstes över pågick en massiv polisinsats, och hela universitetsområdet stängdes.

Los Angeles polischef Charlie Beck bekräftar att det var ett mord följt av ett självmord. Båda offren var män och hittades inne i Boelter Hall som är en del av ingenjörsutbildningen på det anrika universitetet.

– Det viktiga för människor är att veta att campuset nu är säkert, säger Beck.

Motivet bakom mordet och självmordet är inte känt. Myndigheter har inte avslöjat identiteten på offren. Gärningsmannen, som tog sitt liv efter att ha skjutit ihjäl en man, beskrevs av vittnen som en lång, vit man klädd i svart jacka och svarta byxor.

21-åriga studenten Mehwiha Khan berättar om kaoset som bör ut när skjutningen ägde rum vid tiotiden på förmiddagen.

– Alla på campuset började springa, och jag började också att springa. Alla var förvirrade. Vi gick in i en byggnad, och ingen visste vad som pågick, säger hon till Los Angeles Times.

Samtidigt syntes helikoptrar cirkulera i luften ovanför universitetet. Tv-bilder visade hur tiotals studenter lämnade byggnaderna inne på campuset med poliseskort och ombads att söka skydd i en byggnad

Sammanlagt studerar cirka 40 000 personer på universitetet.

Ringo H W Chiu/TT/AP
Personal från brandkåren samlas efter dödsskjutningen på universitetet UCLA i Los Angeles.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset