Sport

Två svenskar till semifinal

Antonio Lindbäck. Arkivbild.
Antonio Lindbäck. Arkivbild.

Både Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck gick till semifinal i Warszawas speedway-GP – men väl där var det roliga slut.Istället var det den regerande världsmästaren Tai Woffinden som vann.

Fredrik Lindgren - som är förste reserv i GP-serien – tog överraskande hem grundomgången tack vare sina tre heatsegrar, men chansade sedan med startposition. Den innerbanan han valde till semifinalen visade sig inte vara så effektiv som han hoppats och han kom sist. Tolv VM-poäng lär han ändå vara nöjd med.

Antonio Lindbäck tog sig också vidare till semifinal, men var egentligen aldrig nära att ta en topp-två-plats och nå finalen.

Finalen kom att handla om Tai Woffinden och Greg Hancock – och de 50 000 på läktarna.

– Det var helt otroligt. Min kväll började inte så bra, men jag fick till det på slutet. Och vilken stämning, vilken publik och vilken bana. Det fanns många omkörningsställen här, sade Woffinden i TV10:s direktsändning.

Andreas Jonsson missade precis semifinalerna, medan den före detta världsmästaren Nikki Pedersen hade en usel kväll. Bara fyra poäng och långt från semifinalerna. Dessutom utesluten i det sista heatet,

Ett beslut han inte var helt nöjd med.

– Det är synd om sporten att domarna inte kan se vad som händer. Allt jag begär är en rättvis behandling, sade Pedersen i TV10:s direktsändning.

Pawel Pawlicki var en annan otursgubbe. Pawlicki hamnade i sargen tre gånger under kvällen. Efter den första lämnade han till och med ovalen i ambulans, men var snabbt tillbaka på cykeln.

I sammandraget toppar Chris Holder VM-tabellen med sina 26 poäng – två före Woffinden och Hancock. Antonio Lindbäck (20 poäng) och Lindgren (19) ligger sexa och sjua.