Nyheter Toppnyheter Världen

Två svenskor döda i Brysseldåd

Blommor utanför tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel.
Blommor utanför tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel.

Två svenskar har nu bekräftats döda i terrordåden i Bryssel. En kvinna i 30-årsåldern från norra Sverige finns bland de döda, enligt UD.

– Anhöriga är underrättade, och vi gör vad vi kan för att stödja dem, säger UD:s kommunikationschef Anna Björkander till TT.

UD nåddes av beskedet i natt att kvinnan fanns bland dem som dödades vid bombdådet mot tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel.

– När den här personen är bekräftad avliden har vi inga uppgifter om att det skulle finnas ytterligare saknade svenskar, säger Anna Björkander till TT.

Tidigare har det bekräftats att en svensk kvinna i 60-årsåldern dog i tisdagens dåd i den belgiska huvudstaden.

28 personer föll offer i attackerna, och omkring 300 personer skadades. Bland dem en gravid svensk kvinna som fortfarande vårdas på sjukhus. Kvinnan försattes i artificiell koma på grund av sina svåra brännskador, men har sedan väckts.

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger i en skriftlig kommentar till TT att hon sörjer med de anhöriga, och att terrorismens syfte är att skapa en oro och förtvivlan som riskerar att lamslå samhällen.

"Därför är det nu viktigare än någonsin att vi håller ihop i Europa. Att vi står upp för våra värderingar. För våra öppna, demokratiska samhällen. Vi ska bekämpa terrorismen med alla till buds stående medel", säger Wallström i uttalandet.