Sport

Två tvåmålskyttar gav ÖSK segern

Örebros Daniel Gustavsson jublar.
Örebros Daniel Gustavsson jublar.

Kalle Holmberg och Daniel Gustavsson hade receptet för en ny vändning för Örebro.Två mål vardera av duon gav 4–2 borta mot Östersund. 

Att hamna i underläge är inget som skrämmer Örebro. Snarare tvärtom. 

Precis som mot IFK Göteborg senast vände laget till seger. Då var det Maic Sema som stod för Örebros två avgörande mål, med Astrit Ajdarevic som regissör. Borta mot Östersund var det i stället Karl Holmberg och framför allt Daniel Gustavsson som stod för avsluten. 

Hemmamotorn Fouad Bachirou utgick skadad och på nio minuter gick Örebro från 1–1 till 4–1 och punkterade matchen. Två mål och två framspelningar blev det för Daniel Gustavsson.

– Vi kom fram till bra lägen och straffar Östersund när vi väl får chanserna, säger Gustavsson.

Gustavssons två mål var nästan identiska när de hitta maskorna i Jamal Blackmans bortre kryss.

– Jag tränar mycket avslut hela tiden på träning, konstaterar matchhjälten.

Precis som mot IFK Göteborg var effektiviteten enorm.

– Visst är det bra effektivitet men samtidigt är det så att när vi väl spelat oss fram till lägena så är vi i straffområdet och har väldigt bra möjlighet, säger Gustavsson.

Bättre vårsäsong

Efter två säsonger med tunga vårsäsonger för Örebro är det en helt annan start 2016. Nu kan laget räkna ihop fyra segrar på sex omgångar och lika många poäng om serieledande Norrköping.

– Vi har fått behålla truppen, så har det inte varit tidigare år.

Bara Norrköping har gjort fler mål. I fjol kom första trepoängaren i nionde omgången för ett skadedrabbat Örebro, som med en fin höst ändå räddade säsongen. 

– Vi har mer konkurrens nu och vi är bättre som lag. Vi kommer fortsätta göra mycket mål, säger Gustavsson.

Atta tvåmålskytt

Östersundtränaren Graham Potter kunde avundsjukt granska Örebro effektivitet. Nykomlingen fortsätter precis som man startat allsvenskan, med många fina initiativ och bra spel, men för få vassa avslut och riktiga chanser. 

– Örebro kan attackera ur alla lägen och gör fantastiska mål. Vi gör det vi ska i första och sen får Örebro sina mål i andra snabbt. Vi kommer ändå tillbaka och spelar bra efter det, summerade Potter.

Mittbacken Walid Atta var den enda som lyckades hitta mål, men hans båda fullträffar hjälpte föga.