Nöje Musik Metro Music

Tvillingduon slog rekord på Grönan

De norska tvillingarna Marcus och Martinus, som bland annat ligger bakom hitlåten "Elektrisk", uppträdde på Gröna Lund på måndagskvällen.
De norska tvillingarna Marcus och Martinus, som bland annat ligger bakom hitlåten "Elektrisk", uppträdde på Gröna Lund på måndagskvällen.

På måndagskvällen intog de norska popbröderna Marcus och Martinus Gröna Lunds stora scen. Men redan tre timmar innan konserten började stängdes entrén på grund av det stora publiktrycket – vilket innebar ett nytt rekord på Gröna Lund.

För två år sedan fick Gröna Lund i Stockholm lov att stänga entrén klockan kvart över fem, då Tenacious D med Jack Black skulle spela. Deras rekord slogs i kväll av två fjortonåriga bröder från Norge, som fick biljettluckorna att bomma igen redan tio i fem på eftermiddagen, skriver Aftonbladet.

– Vi har aldrig stängt så här tidigt tidigare, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund, till tidningen.

"Självklart är det tråkigt att inte alla som vill se konserten får möjlighet att se den, men av säkerhetsskäl tar vi endast in 15 000 gäster i dag, då det är många yngre barn i publiken", meddelade arrangören via Facebook.

För drygt en vecka sedan uppträdde duon på Liseberg där kaos utbröt och man tvingades stänga entrén tio minuter innan spelningen började.

– Vi förstod inte ens själva hur stora vi egentligen var. Jag blev superglad, men det var synd att de var tvungna att stänga, sade Martinus Gunnarsen till TT efter händelsen.

Izabelle Nordfjell/TT
Marcus och Martinus uppträdde på måndagskvällen.
Izabelle Nordfjell/TT
Tre timmar innan konsertstart fick man bomma igen entrén på Gröna Lund. Intresset för att se den norska tvillingduon Marcus och Martinus var så stort att många fick vända vid dörren.
Terje Pedersen/NTB/TT
Marcus och Martinus. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset