Sport Nyheter

Tysk fotbollsbas stängs av i ett år

Wolfgang Niersbach. Arkivbild.
Wolfgang Niersbach. Arkivbild.

Det internationella fotbollsförbundet Fifas oberoende etiska kommitté stänger av Wolfgang Niersbach, före detta ordförande för det tyska förbundet DFB, från all fotbollsrelaterad verksamhet i ett år.

Niersbach ingick i organisationskommittén för VM 2006, ett mästerskap Tyskland misstänks ha mutat sig till. 65-åringen avgick i november förra året från ordförandeposten i det tyska fotbollsförbundet DFB efter att inte ha kunnat förklara varför VM-organisationen skänkt motsvarande 62 miljoner kronor till Fifa. Enligt den tyska tidningen Der Spiegel ska pengarna ha använts för att köpa fyra asiatiska delegaters röster. Niersbach ska ha känt till upplägget, men inte rapporterat det.

– Det är deprimerande och smärtsamt att nio år senare bli konfronterad med överföringar som jag inte var inblandad i, sade Niersbach då.

Totalt har Fifa startat utredningar av sex personer knutna till VM-organisationen, däribland den förre storstjärnan Franz Beckenbauer, som var ordförande för organisationskommittén.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset