Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Tyskland på väg mot kvartsfinal

Jerome Boateng gör 1–0 mot Slovakien.
Jerome Boateng gör 1–0 mot Slovakien.

Ett tidigt mål av Jerome Boateng.

Ett sent mål av Mario Gomez.

Det gör att Tyskland har 2–0 i paus mot Slovakien i åttondelsfinalen i EM.

På en nylagd gräsmatta i Lille väntar antingen repris eller revansch när Tyskland möter Slovakien i åttondelsfinal i fotbolls-EM.

Vadå? undrade många i slutet av maj när resultatet rullade in från en av alla uppladdningsmatcher inför EM. Tyskland–Slovakien i Augsburg slutade 1–3 sedan gästerna gjort två snabba mål före paus och ett ytterligare strax efter.

– Det var naturligtvis fantastiskt för oss. Det var en verklig boost för självförtroendet och har hjälpt oss med motivationen, sade Peter Pekarik på gårdagens presskonferens.

Men när matchen väl blåstes i gång öste Tyskland på framåt.

Sami Khedira tvingade tidigt Matus Kozacik i Slovakiens mål till att tippa bollen till hörna. På den kom tyskarnas 1–0-mål.

Mittbacken Jerome Boateng, som klev av sista gruppspelsmatchen med en vadskada, stod precis utanför straffområdet och skickade in bollen i mål via en slovakisk fot. Hans första landslagsmål.

Det dröjde inte länge förrän Tyskland var tillbaka i Slovakiens straffområde.

Martin Skrtel stoppade Mario Gomez och domaren dömde straff. Mesut Özil stegade fram till elvameterspunkten – men Kozacik slängde sig åt rätt håll och räddade kvar sitt land i matchen.

2–0 skulle ändå komma.

När två minuter återstod av den första halvleken briljerade Julian Draxler på sin vänsterkant och levererade in bollen till Mario Gomez, som nätade.

Tyskland är klasser bättre och inget talar för att Slovakien ska vända det här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset