Nyheter Toppnyheter Världen

UD har kontakt med tidigare saknad

Över 30 människor dödades när självmordsbombare slog till i Bryssel. Bland hundratals skadade finns tre svenskar, varav en allvarligt.
Över 30 människor dödades när självmordsbombare slog till i Bryssel. Bland hundratals skadade finns tre svenskar, varav en allvarligt.

Tre svenskar saknas fortfarande efter terrordåden i Bryssel. Varken UD eller anhöriga har lyckats få kontakt med dem.En svenska, en gravid kvinna, vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Efter terrorattackerna i Bryssel uppgav utrikesdepartementet (UD) att det fanns fyra svenskar som anhöriga inte hade lyckats få kontakt med. På onsdagen fick UD kontakt med en av dem.

– Vi har lyckats få kontakt med en av de personer som vi eller anhöriga tidigare inte lyckades nå och den personen uppges vara fysiskt oskadd, säger Johan Tegel på UD:s presstjänst.

Besökte dottern

Enligt Aftonbladet är en av de saknade en svenska som ska ha varit på besök hos sin dotter som bor och arbetar i Bryssel. Kvinnan skulle resa hem från flygplatsen Zaventem på tisdagsmorgonen. Dottern ska ha gjort upprepade försök att hitta sin mamma och bland annat besökt sjukhus för att se om hon finns bland de ännu oidentifierade skadade.

En kvinna i 30-årsåldern finns också bland de saknade svenskarna, rapporterar Expressen och Aftonbladet.

Tre svenskar skadades vid attackerna. En kvinna skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus. Två svenska män skadades lindrigt och de har båda skrivits ut från sjukhuset, uppger UD:s presstjänst.

Vårdas för brännskador

Den allvarligt skadade kvinnan befann sig i tunnelbanan när en självmordsbombare slog till vid stationen Maelbeek. Hon är i 40-årsåldern och arbetar för EU-kommissionen, uppger tidningen NSD som har talat med anhöriga till kvinnan.

– Hon har undvikit tunnelbanan i några månader, sedan har hon uppenbarligen åkt tunnelbanan, säger kvinnans syster till tidningen.

Kvinnan som vårdas för svåra brännskador är gravid, skriver Expressen som har talat med kvinnans partner.

– Hon är gravid. Barnet ser ut att må bra för stunden. De är båda i ett stabilt tillstånd för stunden, säger hennes flickvän.