Nyheter Ekonomi

Undersökningar: Flest vill stanna

Manchester Town Hall.
Manchester Town Hall.

Rösterna har nu börjat räknats i Storbritannien och det är ovisst hur det ska gå i folkomröstningen om EU-medlemskapet in i det sista.Två nya opinionsundersökningar ger stannasidan en knapp seger.

När vallokalerna i Storbritannien stängde klockan 23 svensk tid offentliggjorde Sky News en opinionsundersökning från Yougov som har gjorts på valdagen. Den visar en knapp övervikt för de som vill stanna i EU: 52 procent mot 48 procent för de som vill lämna unionen.

Yougov genomför sina mätningar på nätet, med självrekryterade paneler.

En av de mest framträdande brittiska EU-kritikerna, UKIP-ledaren Nigel Farrage, konstaterade dessutom sent på kvällen för Sky News att det ser ut som att stannasidan har vunnit.

En undersökning från opinionsföretaget Ipsos-Mori säger att bremain-sidan vunnit med 54 procent mot 46 procent för utträdes-sidan, rapporter Reuters.

På tunnelbanestationen i Brixton skyndar människor förbi. Men en man har tid att stanna för en kort kommentar kring den nyligen offentliggjorda Yougovundersökningen som visar en övervikt för stannasidan.

– Jag är säker på att de kommer att vinna. I sådana här osäkra situationer slutar det alltid med att människor väljer att fortsätta som det är.

– Folk är rädda för förändring.

Mannen, som vill vara anonym, röstade själv för ett utträde.

– Brittiska entreprenörer klarar sig ändå. Jag önskar att vi hade tagit chansen till förändring när vi hade den. Men jag är helt säker på att det är kört.

Anthony Devlin/PA/AP/TT
En låda med röstsedlar bärs i väg i London för att räknas.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset