Nyheter Toppnyheter

Ung kvinna brutalt mördad i Pakistan

Mordet inträffade omkring sju mil norr om staden Lahore.
Mordet inträffade omkring sju mil norr om staden Lahore.

En 22-årig kvinna har mördats av släktingar i östra Pakistan. Kvinnan, som hade ett barn och var gravid i sjunde månaden med sitt andra, hade trotsat sin familj och gift sig med mannen hon älskade.

Äktenskapet ska ha varit motivet till det brutala överfallet. Den 22-åriga kvinnan gifte sig för tre år sedan, mot familjens vilja. På torsdagen besökte hon en mödravårdsklinik för en rutinkontroll. Hennes mamma och bror ska då ha kommit dit och sagt åt henne att de accepterade hennes val och bett henne komma hem. Väl hemma överfölls 22-åringen av sin pappa, mamma och bror, som skar av hennes hals.

Mordet är det senaste i en lång rad våldsbrott med hedersförtecken i det konservativa landet, där hundratals kvinnor dödas av släktingar varje år.

För knappt två veckor sedan brändes en 16-årig flicka i Lahore ihjäl av sin egen mamma sedan hon gift sig med en man som hon själv valt. I slutet av maj blev en 19-årig kvinna torterad och ihjälbränd av en grupp människor i en by utanför huvudstaden Islamabad, efter det att hon vägrat gifta sig med sonen till en tidigare kollega. I april mördades en flicka på order av ett byråd i nordvästra Pakistan efter anklagelser om att hon skulle ha hjälpt en vän att rymma med sin pojkvän.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset