Nyheter Sverige

Ungdomsledare misstänks ha smygfilmat 20 barn på toaletten

Mannens misstänks ha använt en spionpenna.
Mannens misstänks ha använt en spionpenna.

En man i 20-årsåldern misstänks ha filmat barn i lågstadie- och mellanstadieåldern i smyg med hjälp av en spionpenna. Nu åtalas han, rapporterar P4 Skaraborg.

Mannen, som har varit ledare i en ungdomsorganisation, misstänks ha placerat filmutrustning inne på toaletter vid tre enskilda tillfällen, skriver P4 Skaraborg. Minst 20 barn i lågstadie- och mellanstadieåldern ska ha filmats på en skola och en biograf. Nu åtalas han.

Enligt P4 Skaraborg har mannen använt sig av en så kallad spionpenna, som ser ut som en vanlig bläckpenna trots att den innehåller en kamera.

► LÄS MER: Elever smygfilmade på skola i Gävle

Våren 2015 upptäckte man att mannen hade placerat en kamera på en toalett på ett läger som han var ledare för. Då inleddes en förundersökning, vilket skulle ge ytterligare fynd.

Både film och fotografier ingår i utredningen. En del av materialet har återskapats eftersom det har blivit raderat. Mannen nekar till brott, även om han har erkänt att inspelningsutrustningen är hans.

– Han menar väl att han inte visste att det är olagligt att filma på det här sättet, säger åklagaren Andréas Pernmyr till P4 Skaraborg.

Mer om Brott

Läs också