Sport

Ungern tänker kämpa mot Sverige

Sveriges kommande motståndare Ungern förlorade mot Spanien med 29–31 i handbolls-EM.Nu ska ungrarna slåss för sin ära mot Sverige.– Det handlar om respekt, säger Kristianstadspelaren Iman Jamali.

Ungern som hittills bara vunnit en match i mästerskapet, mot redan utslagna Montenegro, inledde matchen mot Spanien bäst och var i ledning i stort sett genom hela den första halvleken. Men Spanien lyckades täppa till luckan och ställningen i paus var lika – 15–15.

Spanien tog sedan över taktpinnen, men ungrarna såg till att hålla spänningen vid liv ända till slutet. Den spanska segern säkrades inte förrän i slutsekunderna då Julen Aguinagalde ordnade en straff. Valero Rivera satte sedan dit 31–29 efter det att slutsignalen ljudit.

"Spelade bättre"

– Jag tycker att vi inte att vi har kommit upp till vår potential i de tidigare matcherna, men i dag spelade vi bättre. Vi visade för alla att vi kan spela på en hög nivå. Vi gjorde det svårt för Spanien och kan spela ännu bättre, säger Jamali, som mot Sverige även ställs mot sin klubblagstränare Ola Lindgren.

– Det är roligt. Jag har fått många meddelanden från svenskar att "lycka till i dag, men inte i morgon".

Resultatet kan ligga Sverige i fatet. Om Tyskland inte slår Danmark på onsdagskvällen så kan Spanien vara klart för semifinal redan innan mötet med Ryssland på onsdag kväll – en match som Sverige vill att Ryssland ska förlora för att inte hålla Sverige bakom sig i kampen om en OS-kvalplats.

Ungerns storstjärna Laszlo Nagy satte nio mål på nio skott mot Spanien.

– Det fysiska försvarsspelet är väldigt viktigt för Sverige. Det här var en bara match. Vi måste bara fortsätta jobba, säger han.

Kärt återseende

För Ungerns förbundskapten Talant Dusjebajev blir matchen mot Sverige ett kärt återseende.

– Jag är väldigt glad att jag får se spelare som Ola Lindgren och Staffan Olsson på bänken. Det är kul att se dem som jag mött många gånger, säger han.

– De är i samma läge som vi, med många unga spelare som behöver få den här erfarenheten.