Sport

Unik månad för Strömberg

Örjan Kihlström. Arkivbild.
Örjan Kihlström. Arkivbild.

Hans Strömbergs stora stjärna i stallet har länge varit On Track Piraten. Men nu är han inte den enda.I E3-finalen för ston segrade Unique Juni, som tränas av Strömberg.– Jag vet inte riktigt vad som händer, allt går min väg just nu, jublade Rättvikstränaren.

Örjan Kihlström gav Unique Juni ett bra rygglopp som fyra i andraspår. På sista långsidan vreds stoet ut i tredjespår, hon fick draghjälp i sista kurvan och över upploppet bet spurten väldigt bra.

Zahara Goj hade ett klart försprång 100 meter från mål men blev upphunnen och passerad i de sista travstegen. Segertiden på Örebrotravet var 1.12,0. Förstapriset: en miljon kronor.

– Det var bra gjort av henne att vinna. Hon gick bra i kvalet och det var ett öppet lopp, så visst hade jag en del förhoppningar, kommenterade Örjan Kihlström.

Han har haft enorma framgångar i sommar och radat upp storloppssegrar.

Lyckad månad

Det gäller även tränaren Hans Strömberg som haft sin bästa månad någonsin. Succén inleddes på V75 för 14 dagar sedan hemma i Rättvik. On Track Piraten var tvåa i gulddivisionen och Olympic Torch vann Sommartravets final med 300 000 kronor i förstapris. Med Strömberg själv i sulkyn. En rätt ovanlig syn eftersom han hellre står vid sidan om och använder några av Sveriges toppkuskar.

Åtta dagar senare var On Track Piraten tvåa i belgiska storloppet grand prix de Wallonie och fick 335 000 kronor i prissumma. Åttaåringen har därmed sprungit in 11,3 miljoner kronor. Och på lördagen vann Unique Juni E3-finalen i Örebro.

Dessutom har Jenny Björk vunnit två montélopp med Navaj Brodda. Det innebär 1,8 miljoner kronor inkört under två veckor. Stallet, på endast 16 hästar, har nu passerat 4,5 miljoner kronor i prispengar. Rekordet från i fjol är passerat med en dryg miljon kronor.

– Det är helt otroligt, allting bara trillar in. Det här fanns ju knappt på kartan att Unique Juni skulle vinna. Men hon har utvecklats väldigt mycket på slutet, sade Strömberg.

Säker vinst

Korta E3-finalen för grabbarna blev en säker seger för Donatello Sisu med Stefan Söderkvist i sulkyn. Ekipaget ledde i stort sett varje meter av loppet och vann på 1.11,7. Taktiken på förhand var given.

– Ja, jag ville verkligen ha ledningen. Hästen funkar fint i spets, sade Söderkvist.

Tränaren Admir Zukanovic var oerhört lycklig efter sin största seger.

– Det är helt sjukt, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är så otroligt lycklig över att det gick vägen. Utan tvekan min största seger.

Favoriten Makethemark (Ulf Ohlsson) avslutade fint från tredjepar utvändigt men hade för långt fram.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset