Sport

United på Champions League-jakt

Manchester Uniteds Matteo Darmian jublar efter att ha gjort 2–0 mot Crystal Palace.
Manchester Uniteds Matteo Darmian jublar efter att ha gjort 2–0 mot Crystal Palace.

Manchester United fortsätter att jaga en plats i Champions League.Efter 2–0 mot Crystal Palace är United nu två poäng efter lokalkonkurrenten City, som just nu är trea och på en direktplats till Europas finrum.

United fick en flygande start sedan ett inlägg från Matteo Darmian styrts in i eget mål av Damien Delaney redan i den fjärde minuten. 2–0 behövde inte Darmian någon hjälp med. Italienaren klippte till med vänstern på halvvolley och bollen gick stolpe in.

West Ham skuggar i sin tur Manchester United i tabellen. Andy Carroll inledde målskyttet i 3–1-segern hemma mot Watford och Mark Noble fyllde på med två straffmål. West Ham är fortsatt tre poäng efter Manchester United i Premier League.

Liverpool var överlägset i Merseyside-derbyt mot Everton och vann med 4–0. Divock Origi och Mamadou Sakho gjorde var sitt mål på två minuter i slutet av första halvlek. I början av den andra fick Evertons Ramiro Funes Mori rött kort efter en ful spark mot målskytten Origi, som fick bäras ut på bår. Origis ersättare Daniel Sturridge satte 3–0 strax därefter. 4–0 gjordes av Philippe Coutinho och det kunde ha blivit ännu större siffror på Anfield mot ett uppgivet Everton.