Nöje Musik TV

Upp till bevis för Lynda Woodruff

Sarah Dawn Finer gör comeback som Lynda Woodruff i Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Sarah Dawn Finer gör comeback som Lynda Woodruff i Eurovision Song Contest. Arkivbild.

Från inspelade sketcher till ett pirrigt liveframträdande – men fortsätter tv-publiken att garva när Sarah Dawn Finers bejublade karaktär Lynda Woodruff återvänder till Eurovision? – Vi vet ju faktiskt inte om det funkar live, säger Finer.

Sketcherna gick onekligen hem hos många tv-tittare när Sarah Dawn Finer förvandlades till EBU-tanten Linda Woodruff under Eurovision Song Contest i Malmö 2013. När det stod klart att Sverige får arrangera musiktävlingen i år har många uttryckt önskan om en comeback, berättar Sarah Dawn Finer.

På finalscenen i Globen kommer Lynda Woodruff att framträda live för första gången hittills.

– Det kändes som att vi skulle göra något nytt den här gången, något som vi inte redan har sett. Så vi slänger in henne på golvet och ser vad som händer i rummet.

Men hur publiken i arenan tar emot Woodruff är Finer lite spänd inför.

– Jag är faktiskt inte helt hundra på att det kommer att funka live. Men vi måste försöka och komma ihåg att fansen burit fram karaktären i flera år.

Redan under det publika genrepet tror hon att det börjar pirra i kroppen.

Lynda Woodruff är också något som satt spår i Sarah Dawn Finers egna liv.

– Den här karaktären har lett till att jag börjat ta mig själv på mycket mindre allvar och vågar vara mer rolig på livekonserter och i medier. Jag vågar helt enkelt släppa in lite humor i mitt liv.

Förra gången Lynda Woodruff var med i Eurovision bjöd hon på en introduktion till värdlandet Sverige. I år har hon fått en annan "uppgift som ska utföras". Mer än så avslöjas inte före lördagens final klockan 21 i SVT 1.

Fredrik Sandberg/TT
Lynda Woodruff har fått en annan "uppgift som ska utföras" under finalen i Eurovision Song Contest på lördag. Vad vill Sarah Dawn Finer inte avslöja. Arkivbild.