Sport

Uppbokad Lindbäck siktar högt

Antonio Lindbäck.
Antonio Lindbäck.

Elitserien, allsvenskan, polska ligan, EM, VM – och säkert en hel del till.Antonio Lindbäck kör inte för lite speedway under 2016.– Nej, det blir mycket det här året, säger han.

Speedwaystjärnan har bokat upp sig rejält denna säsong.

Efter att tagit sig tillbaka till GP-serien och dessutom hittat tillbaka till gammal form under fjolåret har han satsat hårdare än någonsin.

– Jag har gjort ett bra upplägg nu. Det gäller att behålla formen under hela säsongen, och det tror jag vi har fått till nu. Träningen slutar liksom inte nu, den måste även fortsätta under säsongen så vi har lagt in sådana perioder också. Det känns mycket bra, säger han.

Masarna-profilen kör även i år för Indianerna, men erkänner att det kommer att bli speciellt att möta sin gamla klubb – som nu är tillbaka i elitserien efter flera år i allsvenskan.

Hemmaplan är ju alltid hemmaplan.

– Jag är splittrad i hjärtat. Jag kör för Indianerna nu, men var otroligt glad när Masarna gick upp. De har ju en anläggning och en förening som förtjänar det. För egen del ser jag fram emot säsongen. Jag har fått bra fart på motorerna och starten på säsongen har fungerat jättebra.

Elitserien i speedway inleds den 3 maj.