Nyheter Toppnyheter Världen

USA skärper sanktioner mot Nordkorea

USA, Sydkorea och Japan kommer att samarbeta mer efter Nordkoreas uppskjutning av en långdistansrobot.
USA, Sydkorea och Japan kommer att samarbeta mer efter Nordkoreas uppskjutning av en långdistansrobot.

Den amerikanska senaten har röstat igenom ett förslag om att ytterligare skärpa sanktionerna för Nordkorea efter det senaste kärnvapentestet och uppskjutningen av en långdistansrobot. Åtgärden kommer att drabba alla som importerar varor relaterade till massförstörelsevapen, eller som deltar i övergrepp som bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Republikanernas Ted Cruz och Marco Rubio lämnade båda sitt kampanjande för att komma till Washington och rösta i frågan.

"Olyckligtvis har båda politiska partier misslyckats med att trycka tillbaka hotet som Nordkorea utgör och har tillåtit den här skurkregimen att utveckla ännu farligare förmågor", skriver Rubio i ett uttalande.

USA, Sydkorea och Japan har kommit överens om att dela mer information och koordinera säkerhetsinsatser efter det ökade hotet från Nordkorea, uppger försvarsministrarna i de tre länderna.

I ett gemensamt uttalande säger försvarsministrarna att de ser Nordkoreas senaste kärnvapentest och uppskjutningen av en långdistansrobot som direkta brott mot FN:s resolutioner.