Nyheter Världen

Utdraget dödläge i Armenien

Människor samlas i närheten av den polisstation i Jerevan som beväpnade män har tagit kontrollen över.
Människor samlas i närheten av den polisstation i Jerevan som beväpnade män har tagit kontrollen över.

Oppositionsvänliga beväpnade män har tagit två läkare och två sjuksköterskor som gisslan i Armeniens huvudstad Jerevan.Gisslantagandet skedde efter en skottväxling då fem personer skadades.

De fyra togs som gisslan sedan de anlänt till en polisstation, som kring 30 beväpnade män tog kontroll över för tio dagar sedan. Då dödades en polis medan två andra skadades och nio togs som gisslan.

De beväpnade männen har krävt frigivning av den fängslade oppositionspolitikern Zjirair Sefilyan och att presidenten Serzj Sargsyan ska avgå.

Efter förhandlingar med säkerhetsstyrkor släpptes de sista ur gisslan i lördags, men de beväpnade männen vägrade att ge upp.

Natten till måndagen skadades en polis och fyra av de beväpnade männen under en skottväxling. Polisen och två av de beväpnade männen fördes till sjukhus. De övriga skadade stannade kvar på polisstationen, och det var när läkarna och sjuksköterskorna kom dit som de togs som gisslan.

Säkerhetstjänsten manar männen att lägga ner vapnen, släppa gisslan och ge upp. Att storma stationen kan däremot bli komplicerat eftersom människor samlats i närheten och ställt krav på att ett blodbad ska undvikas.

Vahan Stepanyan/TT/AP
Kravallutrustad polis utanför den polisstation i Jerevan som beväpnade män har tagit kontrollen över.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset