Sport

Utvisningen vände cupfinalen

Malmö FF:s Oscar Lewicki lämnar planen efter att ha blivit utvisad i finalen i Svenska cupen.
Malmö FF:s Oscar Lewicki lämnar planen efter att ha blivit utvisad i finalen i Svenska cupen.

Malmö FF var på väg mot sin 15:e cuptitel och den första på 27 år.Då kom utvisningen på Oscar Lewicki som förändrade allt i Svenska cupen-finalen.– Som jag ser det tycker jag att det är fel, säger tränaren Allan Kuhn efter strafförlusten mot Häcken.

Ställningen var 2–0 till Malmö FF efter mål av Markus Rosenberg och Magnus Wolff Eikrem under slutskedet av den första halvleken. Sex minuter efter paus fick MFF-mittfältaren Oscar Lewicki rött kort direkt efter en satsning mot Mohammed Abubakari och Häcken kunde hämta ikapp till 2–2 för att sedan avgöra på straffar.

– Bollen kommer rullande och jag tänker att jag ska gå in och slå bort den. Jag trodde att jag är först på bollen och sedan kommer han in i mig, säger Oscar Lewicki om situationen.

"Jag säger ingenting"

Rött eller inte?

– Jag säger ingenting. Det är domaren som dömer och det är bara att rätta sig efter det, säger landslagsmittfältaren.

Domaren Andreas Ekberg från Lund:

– Jag tar det på allvarligt otillåtet spel. Att han kommer in med överdriven kraft och träffar både boll och spelare i det fallet, säger Ekberg.

I första halvlek satsade Häckens Nasiru Mohammed rejält i straffområdet mot MFF-målvakten Johan Wiland, som blev liggande. Mohammed fick gult kort för förseelsen.

– Jag tycker inte att den är lika tuff, helt enkelt. Det är inte samma kraft, därifrån den position jag är då, säger Ekberg, som inte har sett några repriser av situationerna efteråt.

Allan Kuhn:

– Jag kan inte se skillnaden på den tacklingen han gör och den Mohammed gör på Wiland, och det avgör tyvärr att vi ska spela med tio man resten av matchen, säger Kuhn.

"Ska avgöras på planen"

– En cupfinal ska inte avgöras av domarbeslut, den ska avgöras på planen, fortsätter dansken.

Efter två raka Champions League-höstar var en vinst i Svenska cupen MFF:s enda väg ut i Europa även 2016 efter femteplatsen i allsvenskan i fjol. Väntar nu spelarförsäljningar i sommar från en bred trupp som är byggd för mer än bara allsvenskan?

– Det har jag inte funderat på, säger Allan Kuhn.