Nyheter Toppnyheter

Vägrade gifta sig – brändes levande

Kvinnor i Pakistan demonstrerar för jämlikhet, rättvisa och fred. Arkivbild.
Kvinnor i Pakistan demonstrerar för jämlikhet, rättvisa och fred. Arkivbild.

En 19-årig pakistansk kvinna avled i dag efter att en grupp människor torterat och satt eld på henne. Före mordet hade hon vägrat att säga ja till ett äktenskapsförslag från sonen till en före detta kollega, uppger kvinnans släktingar och poliser.

En 19-årig kvinna angreps i måndags i en by inte långt från huvudstaden Islamabad.

– Hon torterades svårt och blev levande bränd. Vi tog henne till sjukhus i Islamabad men hon dukade under av sina skador i dag, säger kvinnans släkting utanför brännskadecentret där 19-åringen vårdades.

Utanför samlades sörjande anhöriga. De grät och protesterade mot tonåringens död samtidigt som polisen förde hennes kropp till ett annat sjukhus för obduktion.

Släktingen berättar att den unga kvinnan angreps av rektorn för en privatskola, där hon tidigare arbetat som lärare, och dennes medbrottslingar sedan hon vägrat att acceptera ett äktenskapsförslag från hans son.

– Han var skild och dubbelt så gammal som henne, därför vägrade hon och lämnade arbetsplatsen när de jagade efter … och småningom attackerade henne.

Polisen uppger att kvinnan hade vittnat innan hon avled och då pekat ut rektorn och fyra andra.

– Vi har gripit minst en av de anklagade och det pågår en jakt efter de övriga, säger Mazhar Iqbal som leder mordutredningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset