Nyheter Sverige Sverige-topp

Väktare attackerad av maskerad grupp

En grupp maskerade ungdomar gick till attack mot en väktare som skickats till ett område i Eskilstuna för att skapa trygghet. Arkivbild.
En grupp maskerade ungdomar gick till attack mot en väktare som skickats till ett område i Eskilstuna för att skapa trygghet. Arkivbild.

En grupp maskerade ungdomar gick till attack mot en väktare i ett område i Eskilstuna på tisdagskvällen. Väktaren var på platsen för att skapa trygghet.– "Du har inget att göra här" sade de till honom, säger Eric Björkholm vid polisen i Södermanland.

Gruppen slog väktaren i ansiktet och sparkade honom i sidan av kroppen. Sedan sprang de från platsen.

– De vill inte ha någon myndighetsperson i området. Så tolkar jag det, säger Eric Björkholm, vakhavande befäl vid polisen i Södermanland.

Polisen skickades till torget i Fröslunda strax efter att larmet kom in till dem vid 18.30 tiden. Väktaren fick uppsöka sjukhus för sina skador, som uppges vara lindriga.

– Fröslunda är ett problemområde. Men på sistone har det blivit värre. Ungdomsgäng driver omkring och skapar otrygghet för allmänheten, säger Björkholm

Polisen har inlett en förundersökning om våld mot tjänsteman. På tisdagskvällen hade ingen av ungdomarna gripits.

– Vi har inte så mycket signalement att gå på. De hade bandanas över ansiktet och mörka kläder, förutom en som hade en vit jacka på sig.

Det var Eskilstuna kommun som hade skickat väktaren till området i syfte att motverka den senaste tidens oroligheter.

– Vi ska ha en så polisiär synlighet i området som möjligt i kväll och i natt. Sen får vi se vad som ska göras, säger Björkholm.