Sport

Vände och tog femte raka segern

Efter 15 mållösa matcher hittade Jonathan Granström rätt i 4–2-segern mot Örebro. Arkivbild.
Efter 15 mållösa matcher hittade Jonathan Granström rätt i 4–2-segern mot Örebro. Arkivbild.

Örebros drömstart hjälpte inte.Luleå vände och vann med 5–3.– Vi har spelat bra under en tid nu och det var skönt att plocka ytterligare poäng, sade Jonathan Granström efter klubbens femte raka fullpoängsmatch.

Redan efter 5.21 låg pucken bakom Luleå-målvakten Joel Lassinantti. I spel fem mot tre fick Örebro snurr i offensivzon, och efter ett par positionsskiften hittade Martin Johansson fram med en delikat passning som Libor Hudacek bara behövde sätta bladet till för att ordna ledningsmålet.

Sedan försvann gästernas distinkta spel.

– Vi slarvade med passningarna, det var inte blad till blad, och då kunde de sätta press på oss, sade Martin Johansson till C More.

Slarv som straffade sig.

Mikkelson kvitterade

4.29 efter Hudaceks mål skapade Luleå tryck i gästernas zon. Till slut tappade Örebrospelarna sina positioner och Brendan Mikkelson fick in kvitteringen, Luleås 100:e mål för säsongen, bakom den skymde Julius Hudacek.

2–1-målet ordnade Johan Harju, snyggt framspelad av Jan Sandström, efter 16.12.

– Ja, den var helt okej... Nej, det var en fantastisk passning och det var bara hålla ner klubban. Den tackar jag för, sade han till C More.

Granström hittade rätt

I mitten av andra perioden petade Johan Forsberg in nästa mål för Luleå. Marko Anttila reducera innan perioden var över och sedan gjorde Jonathan Granström, med sitt första mål på 15 matcher, 4–2 i tredje. I slutskedet av matchen reducerade Martin Johansson innan Johan Forsberg satte 5–3 i tom bur.

– Det har varit lite torka så det var skönt att få sätta dit den, sade Jonathan Granström till C More.

Med segern har Luleå plockat tre poäng i fem raka matcher – Örebro, Rögle, Karlskrona, Malmö, Skellefteå – och behåller sin tredjeplats före jagande Linköping.