Sport

Västerås tvingade fram femte match

Västeråsspelarna tackar fansen efter segern över Sandviken på Göransson Arena i Sandviken.
Västeråsspelarna tackar fansen efter segern över Sandviken på Göransson Arena i Sandviken.

Simon Jansson var tillbaka efter Daniel Mossbergs klubbslag. Då blev Västerås SK ett vinnande lag igen. VSK bortabesegrade Sandviken med 8–4 och kvitterade semifinalserien till 2–2 i matcher.

Simon Jansson och Daniel Mossberg tog varandra i hand på Göransson Arena i Sandviken.

– Daniel hörde av sig direkt efter matchen i onsdags och bad om ursäkt. Så nu är det utagerat, säger Simon Jansson efter segern.

Han tvingades bryta den tredje semifinalen i Västerås efter 24 minuter. Det var få som trodde att VSK:s motor skulle spela i Sandviken på fredagen.

– Jag fick en klubba mot ryggslutet och revbenen. Det gjorde ont då, men känns bra nu, framförallt efter att vi har vunnit, säger Simon Jansson.

Västerås var det bättre laget matchen igenom. De regerande mästarna studsade tillbaka efter två svaga insatser mot Sandviken.

– Vi har pratat igenom de senaste matcherna och kunde åter visa vår bästa bandy. Det räcker inte att spela halvhjärtat mot ett lag som är så bra som Sandviken, säger Ted Bergström i VSK.

Missade hemmachansen

I Sandviken var besvikelsen påtaglig. Laget missade chansen att avgöra semifinalen på hemmaplan.

– Det håller inte att spela hemma som vi gjorde mot Västerås. Offensiven och defensiven måste bli bättre, säger Erik Pettersson i Saik.

Det har varit en svängig matchserie mellan de båda giganterna Sandviken och Västerås. Däremot tog det slut i den andra semifinalen, där Villa-Lidköping vann över Bollnäs borta med 3–2.

Muhren avgjorde

Bollnäs gick till offensiv direkt men räckte inte riktigt till i avsluten. I stället var det Villa som kunde backa hem och kontra in tre mål. Villas segermål gjordes av spelande tränaren Magnus Muhren i den 64:e minuten. Bollnäs kämpade desperat för att kvittera. Men den uteblev.

På söndag blir det klart vilken finalmotståndare Villa-Lidköping får i Tele 2 Arena i Stockholm den 19 mars.