Sport Sport-topp

Växjö ute efter fjärde seger

Växjös tränare Sam Hallam har sett sitt lag vända matchserien mot Linköping.
Växjös tränare Sam Hallam har sett sitt lag vända matchserien mot Linköping.

Växjö startade årets SM-slutspel med två förluster mot Linköping.Sedan har fjolårets svenska mästare bara vunnit.I kväll kan Växjö därför ta sig till semifinal.

Efter 1–6 borta och 2–3 hemma åkte SHL-sexan Växjö upp till Östergötland i måndags för att plocka en seger och ta sig tillbaka i kvartsfinalserien.

När nästan en kvart var spelad av andra perioden i tredje matchen, vid ställningen 1–1, delade smålänningarnas ene transatlant Josh Hennessy ut en korkad tackling.

Följden blev matchstraff och fem minuters numerärt överläge för PP-starka Linköping. En utmärkt möjlighet för grundseriens tabelltrea att göra både ett och två mål och sätta ytterligare press på det regerande mästarlaget.

Men ett storartat boxplay gjorde att Växjö inte släppte in något mål.

Och här vände matchserien.

För Växjö stärktes av detta, vann den tredje perioden, fjärde matchen med 3–1 och femte – i Linköping – med 4–1. Något som innebär att de i kväll kan säkra en SM-semifinalplats på hemmais.

Josh Hennessy (avstängd), Teemu Laakso (skadad) och Gustav Rydahl (skadad) finns inte med i Växjös matchtrupp. Andrew Gordon (avstängd) missar matchen för bortalaget.