Sport

Växjö vände 0–2 till seger

Växjö är svårbesegrat i sin hemmaarena. Mot Modo kom sjätte segern på åtta matcher, men hemmalaget fick jobba hårt. Det blev till slut 3–2 till Växjö.

Modo gjorde den första periodens enda mål genom Maxim Lapierre. Det var annars Växjö som dominerade matchen – hemmalaget vann skottstatistiken med 15–1 – men gästernas duktige målvakt Jonatan Bjurö höll tätt.

När Modo sedan ökade till 2–0 genom 18-årige Jesper Lindgren i numerärt överläge efter blott 38 sekunders spel av den andra perioden började de tillresta bortasupportrarna hoppas på en skräll.

Men Växjö fortsatte att trumma på och 8.48 in i mittenperioden orkade inte Bjurö hålla emot längre. Josh Hennesey sköt från nära håll, Bjurö lämnade retur och Hennesey tryckte in pucken. Växjös kvittering kom i powerplay när målskytten Lapierre satt i utvisningsbåset. Calle Rosén sköt och Joakim Hillding styrde in pucken, mer eller mindre omedvetet.

– Jag såg inte ens att han sköt, men alla mål räknas, sade Joakim Hillding till C More.

Den tredje perioden blev avvaktande, men avgörandet kom efter 11.08. Maxim Lapierre fick inte bort pucken framför eget mål, den hamnade i stället rakt i gapet på Patrik Lundh som slog till direkt.

– Det kändes som att vi spelade bra hockey under 60 minuter, vi var inte så oroliga trots underläget. Vi har bra självförtroende i laget, sade segerskytten.