Sport

Växjötränaren rasade efter skadan

Richard Gynge, tvåmålsskytt.
Richard Gynge, tvåmålsskytt.

Superkedjan gav Växjö nytt liv i SM-semifinalserien mot Skellefteå.Men en skada på målvakten Cristopher Nihlstorp fick tränaren Sam Hallam att se rött.– Han (Mattias Ritola) kliver rakt in i målgården och slänger sig över vår målvakt, sade en upprörd Växjötränare efter 2–1-segern.

Växjös seger innebär att det regerande mästarlaget kvitterade till 2–2 i matcher.

Men segern kan ha blivit kostsam.

För andra kvällen i rad råkade en målvakt illa ut i SM-slutspelet. I onsdags var det Frölundas Lasse Johansson som fick bryta matchen mot Luleå efter en kollision.

Nu var det Cristopher Nihlstorp som råkade illa ut.

Haltade av

Med bara 21 sekunder kvar av matchen fick han Mattias Ritola över sig. Nihlstorp vred sig i plågor, vinkade på hjälp och bestämde sig efter ett långt avbrott för att försöka spela klart.

Men med elva sekunder kvar haltade han av och andremålvakten Stefan Steen fick avsluta.

Hallam var upprörd på presskonferensen:

– Det är tråkigt att se bilderna. Han attackerar vår målvakt helt utan att kunna skylla på att han blir inknuffad eller liknande. Vi har sett ett par tendenser tidigare i matchserien. "Torpet" vet hur man besegrar Skellefteå och kanske vill de att han inte ska kunna fullfölja serien. Vi hoppas kunna lappa ihop honom.

Nihlstorp på kryckor

Efter matchen fångade CMores omklädningsrumskamera Nihlstorp på kryckor. Men Mattias Ritola försvarade sig mot anklagelserna från Sam Hallam.

– Äh, fjollvarning! Jag slår efter pucken och ramlar, sade Ritola till Expressen.

Växjös superkedja med Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen hade gått mållösa från de tre första semifinalmatcherna.

Mot Skellefteå hittade de plötsligt rätt, Rickard Gynge gjorde båda målen och kedjan svarade för fem poäng.

– Vi har skapat chanser hela tiden, så jag kan inte säga att jag har varit orolig alls. I bland är det stolpe ut några matcher, sedan är det stolpe in.

Skellefteå dominerade första halvan av matchen stort och ledde med 1–0 efter Erik Forssells styrning i numerärt överläge.

Men Gynges 1–1-kvittering efter halva matchen förändrade matchbilden totalt. Gynge fick öppet mål sedan kedjan rullat upp Skellefteåförsvaret och Robert Rosén slagit den öppnande passningen.

Med bara 22 sekunder kvar av den andra perioden slog Gynge till på nytt och styrde in Kiiskinens backhandsskott.

– Kvitteringen avgjorde matchen. Vi påverkas alldeles för negativt av det målet och tyvärr faller vi igenom efter det, sade Skellefteåtränaren Hans Wallson.

Den femte semifinalen spelas i Skellefteå på lördag.