Det finns överallt omkring oss. Samtidigt menar flera organisationer att det orsakar en rad olika sjukdomar. Så är mobilstrålning farligt eller inte?

 

Cancer, Alzheimers sjukdom och missfall. Flera organisationer, däribland Strålskyddstiftelsen som arbetar för att minska förekomsten av elektromagnetisk strålning, menar att mobilstrålningen utgör en stor hälsorisk.

Så är det farligt eller inte?

Nja. Det finns i nuläget inga vetenskapliga bevis för det.

LÄS MER: Nej, filmen på popcorn som poppas av mobilstrålning är inte sann

Men jag har hört att man ska använda mobilen så lite som möjligt? Var det bara en bluff?

Nej, det stämmer att Strålsäkerhetsmyndigheten tycker att man ska minska på onödiga mobilsamtal. Men det handlar enligt myndigheten om en ren försiktighetsåtgärd.

Så här sa Jimmy Estenberg, specialist i elektromagnetiska fält på Strålsäkerhetsmyndigheten när Metro tidigare frågade om strålningen.

– Det har funnits och finns fortfarande en misstanke om att det skulle kunna leda till hörselnervstumörer även om den är ganska svag. Misstanken blir också svagare för varje år som går utan att vi ser någon ökning av den aktuella cancerformen.

LÄS MER: Så farlig är strålningen från mobiltelefoner – egentligen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset