Sport

van Avermaet vann dramatiskt lopp

Greg van Avermaet vann guldet i herrarnas tempolopp i Rio de Janeiro.
Greg van Avermaet vann guldet i herrarnas tempolopp i Rio de Janeiro.

Krascher, punkteringar, utbrytningar och upphämtningar. Till slut gav en sen spurt guld åt Belgien och silver åt Danmark i herrarnas dramatiska linjelopp i cykel.

OS-banan i Rio de Janeiro, 237,5 kilometer lång, innehåller såväl en kullerstensdel som gick hårt åt cyklarna, som en bergsslinga med mördande branta uppförsbackar.

Men till slut avgjordes striden om OS-medaljerna i en av de slingriga nedförsbackarna.

När två konkurrenter kraschade i slutet av loppet fick polacken Rafal Majka ett gyllene läge. Men både Greg van Avermaet och Jakob Fuglsang, Danmark, hann ikapp och förbi och Majka fick nöja sig med bronset.

– När jag såg kraschen var jag förvirrad över hur många åkare som var kvar på vägen. Jag jobbade med Fuglsang och när vi såg Majka visste vi att det var möjligt, säger van Avermaet.

Belgaren var själv en av dem som drabbades av punktering tidigt i loppet, men det var nog glömt efter den drygt sex timmar långa bataljen.

– Ett galet lopp, säger danske silvermedaljören Jakob Fuglsang enligt Reuters.

– Han jobbade hårt för att fånga Majka, eftersom han visste att han är starkare än jag i en spurt. Jag hoppades bara på att hans kedja skulle trilla av eller så.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset