Sport

Vann efter kollision med stallkompisen

Lewis Hamilton vann Österrikes GP.
Lewis Hamilton vann Österrikes GP.

Lewis Hamilton vann Österrikes GP efter en intensiv kamp mot stallkamraten Nico Rosberg på slutvarvet.En kamp som innebar närkontakt mellan bilarna och där Rosbergs bil skadades. Hamilton gled förbi och Rosberg blev bara fyra.

VM-ledande Nico Rosberg var i ledningen när det 71:a och sista varvet påbörjades. Men den regerande världsmästaren Lewis Hamilton hade inte gett slaget förlorat. Hamilton kom upp jämsides och bilarna stötte ihop. Britten pressades av banan, men kom tillbaka och det blev närkontakt igen, den här gången flög det delar från Rosbergs bil.

– Jag blev bestulen, det är otroligt, sade Nico Rosberg.

Annan åsikt

Lewis Hamilton hade inte oväntat en annan syn på vad som hände.

– Jag var på utsidan, det var inte jag som orsakade kraschen. Jag lämnade gott om plats på insidan och jag antar att han låste bromsarna, kanske hade han problem med bromsarna, sade Lewis Hamilton.

Framvingen skadades på tyskens bil och han rasade ner till fjärde plats. Han riskerar bestraffning för sina manövrar på slutvarvet och dessutom för att han slutförde loppet med en bil som fortsatte att tappa lösa delar.

Respektlöst

Den inbördes kampen fick stallchefen Toto Wolff att slå näven i datorbordet i ilska.

– Det här får oss att se ut som ett gäng idioter och det är oroligt respektlöst mot de 1 500 personer som jobbar med de här bilarna, sade en frustrerad Toto Wolff, som kallade agerandet vid kollisionen hjärndöd utan att ge någon av förarna skulden.

Publiken – många tyska fans var på plats i Spielberg – buade ut Hamilton när han klättrade upp på prispallen efter sin 46:e seger i formel 1.

– Det är deras problem. Det var ett kul race och jag gillar verkligen den här banan, sade Lewis Hamilton.

Max Verstappen blev tvåa och Kimi Räikkönen trea.

I VM-sammandraget skiljer det nu bara elva poäng mellan ledande Nico Rosberg och Lewis Hamilton, som tog säsongens tredje seger.

Marcus Ericsson slutade på 15:e plats.

– Det var ett dåligt race. Jag är besviken, känslan i bilen var allt annat än bra, sade Marcus Ericsson till Viasat Motor.

Nästa deltävling avgörs kommande helg på Silverstone i England.