Sport Fotboll

Vardy i fokus inför toppmötet

Leicesters Jamie Vardy, till vänster, leder skytteligan i Premier League på 18 mål. Arkivbild.
Leicesters Jamie Vardy, till vänster, leder skytteligan i Premier League på 18 mål. Arkivbild.

Två anfallare i toppform möts när tvåan Manchester City tar emot tabellettan Leicester i en seriefinal i Premier League-fotbollen.Men Sergio Agüero får ursäkta – just nu snackar alla om Jamie Vardy.– Målet han gjorde mot Liverpool var helt galet, säger Citys försvarare Bacary Sagna.

Jamie Vardy befäste sin skytteligaledning när han i tisdags sänkte Liverpool med två mål, varav det första var en rökare på halvvolley från distans som redan nu omnämnts som säsongens mål.

– Jag är imponerad av Vardy. Han är väldigt smart i sina rörelser och löpningar. Han har visat att han kan göra mål från var som helst på planen, säger Sagna.

– Han spelade i de lägre divisionerna bara för ett par år sedan och jag tycker att han är ett utmärkt exempel för alla spelare... att du aldrig ska sluta tro på dig själv och om du jobbar hårt så är allting möjligt.

I topp

I skuggan av drömträffen har Manchester Citys Sergio Agüero utsetts till månadens spelare i Premier League i januari, efter att ha gjort fem av Citys åtta mål under 2016:s första månad.

Men det var mer väntat.

Det enda som inför toppmötet överraskar mer än 29-årige Vardys 18 mål så här långt är det faktum att Leicester fortfarande toppar PL-tabellen. Många har väntat på att skrällagets form ska börja svikta, men det verkar inte hända.

Leicesters senaste förlust kom mot Liverpool på annandag jul. I matchen efter tog man emot just Manchester City på King Power Stadium och trots ett massivt bollinnehavsövertag lyckades gästerna inte få bollen förbi Kasper Schmeichel i Leicesters mål.

Amartey i Leicester

Leicester toppar tabellen tre poäng före City. Den tidigare djurgårdsspelaren Daniel Amartey, som värvades från FC Köpenhamn under januarifönstret, kan göra sin debut för Leicester.

Även söndagen bjuder på en stormatch, av mer klassiskt snitt, i Premier League då Chelsea tar emot Manchester United.