Sport Fotboll

Vardy jagar målrekordet

Varken Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Alan Shearer eller någon annan av Premier League-erans målkungar har lyckats med det.I seriefinalen mot Manchester United kan Leicesters succéanfallare Jamie Vardy, 28, bli först med att göra mål i elva raka ligamatcher.– Det är mycket hårt jobb bakom, säger den före detta fabriksarbetaren till BBC.

Som 25-åring hade Jamie Vardy aldrig spelat högre upp än i den engelska femtedivisionen. Drygt tre år senare är han på väg att slå målrekordet i högstaligan.

1–0-målet borta mot Newcastle förra helgen innebar att Vardy har gjort mål i tio raka Premier League-matcher; en bedrift som bara den nederländske målsprutan Ruud van Nistelrooy lyckats med sedan Premier League bildades 1992.

Chansen att rycka i toppen

Gör han mål hemma mot Manchester United på lördagskvällen blir han ensam om att ha nätat i elva raka matcher i Premier League-sammanhang (1931–1932 gjorde Sheffield Uniteds Jimmy Dunne mål i tolv raka matcher i högstaligan), samtidigt som han skulle rycka i skytteligans topp.

– Det är mycket hårt jobb bakom och det tänker jag fortsätta med. Förhoppningsvis kan jag fortsätta göra mål som ger Leicester poäng, säger Vardy till BBC.

Den osannolika utvecklingen – från att ha jobbat i en protesfabrik till att vara stjärna i Premier League – får dock inte 28-åringen att sväva iväg.

– Jag har fötterna på jorden. Själv har jag inte satt upp några mål för mig själv. Allt jag ville var att göra det bättre än förra året, vilket jag har gjort, säger han.

Gjorde mål mot United i fjol

Och just storlaget Manchester United har Jamie Vardy straffat förr med sina envetna djupledslöpningar. I sin första match från start i den engelska högstaligan, i september förra året, gjorde Vardy ett mål och låg bakom ytterligare tre i 5–3-segern hemma mot Manchester United.

Och det var när Leicester City var ett bottenlag; inför lördagens möte toppar laget sensationellt tabellen när de tar emot tabelltvåan i en tidig seriefinal.

– Det är den största matchen i Premier League den här veckan. Vi toppar ligan och just nu, i det här läget, så förtjänar vi att göra det, säger Leicesters italienske tränare Claudio Ranieri till Sky Sports.