Sport Fotboll

Varnar för Chelsea inför Londonderby

Arsenal och Chelsea möts i helgen. Arkivbild.
Arsenal och Chelsea möts i helgen. Arkivbild.

Arsène Wenger tar inget för givet inför Londonderbyt mot Chelsea.Kanske inte så konstigt – hans Arsenal har inte vunnit något av lagens åtta senaste ligamöten.– Chelsea är inte med i titelracet, men jag vet vilken kvalitet laget har, säger Arsenaltränaren.

I Premier League-tabellen skiljer 19 poäng mellan lagen inför mötet på Emirates. Arsenal toppar med 44, Chelsea sladdar på nedre halvan med 25.

Men Arsène Wenger varnar för att underskatta motståndaren i söndagens fotbollsklassiker.

Arsenal vann visserligen mot Chelsea i Community Shield i augusti, men senaste segern i ligan är daterad till den 29 oktober 2011. Lagens ligamöte i höstas – som slutade med heta känslor och både två röda kort för Arsenal och en retroaktiv avstängning för Chelseas Diego Costa – vanns av Chelsea med 2–0.

Hiddink obesegrad

Sedan Guus Hiddink ersatte sparkade José Mourinho är dessutom Chelsea obesegrat.

– Den här säsongen har det varit exceptionella omständigheter för dem och de kommer tillbaka. Jag ser dem som direkta rivaler, säger Wenger.

Han får medhåll av anfallaren Theo Walcott.

– De (Chelsea) är alltid ett hot. De har spelare av toppklass, även om några av dem inte har nått upp till den nivå de hade förra året, säger han till Arsenals hemsida.

0–0 senast

Arsenal fick nöja sig med 0–0 borta mot Stoke och leder serien före Leicester endast tack vara bättre målskillnad. Inför hemmaderbyt får man tillbaka två vassa offensiva vapen från skada, Mesut Özil och Alexis Sánchez. Men den sistnämnde har inte spelat sedan i november och är i första hand aktuell som inhoppare.

I Chelsea talar mycket för att Diego Costa kan ta en huvudroll även den här gången. Anfallaren har fått målskyttet att lossna efter tränarbytet och noterats för fem fullträffar sedan julhelgen.